Historie

Durf, innovatie en marktkennis

Pionier

De historie van Escape Mobility Company gaat terug naar 1987. In dat jaar introduceerde directeur Herman van Leeuwen in Nederland, Duitsland en België een geheel nieuwe manier van evacueren van personen uit gebouwen. Gezeten in een evacuatiestoel kon een niet-zelfredzaam persoon over de treden van de trap naar beneden getransporteerd worden. Tot dan toe was deze evacuatiewijze onbekend in voornoemde landen en demonstraties werden dan ook met zeer veel interesse bezocht. Onder de toenmalige bedrijfsnaam Handelsmaatschappij H. van Leeuwen en later van Leeuwen Companies werden evacuatie-stoelen geassembleerd en geleverd. Later veranderde de bedrijfsnaam van Leeuwen Companies in Escape Mobility Company om in de naamgeving van het bedrijf ook een verbinding te leggen tussen de Escape-products en de Mobility-products. Laatstgenoemde producten zijn producten gericht op het regulier vervoer van personen en goederen (over trappen).

Eigen ontwikkeling: van 'van Leeuwen evacuatiestoel' naar Escape-Chair®

In 2003 introduceerde ons bedrijf vernieuwde modellen evacuatiestoelen. Eerst onder de naam 'van Leeuwen evacuatiestoel’ en sinds 2006 de totaal vernieuwde Escape-Chair®. Deze vernieuwde modellen voldeden meer aan de veranderde behoeften van relaties en de nieuwste veiligheidseisen en werden (en worden) in eigen beheer doorontwikkeld en geassembleerd. Anno nu hebben relaties van Escape Mobility Company de keuze uit vijf modellen Escape-Chair®.

Liggend evacueren

Eind 2006 ontwikkelde Escape Mobility Company de eerste evacuatiematras (model Fold). Deze Escape-Mattress® is ontwikkeld als oplossing voor evacuatieproblemen in gebouwen waar personen enkel liggend geëvacueerd kunnen worden of waar wenteltrappen aanwezig zijn. Daarnaast zijn ze zeer gewenst door zorginstellingen, waar een groot deel van de cliënten bedlegerig is. Het assortiment van de Escape-Mattress® is vervolgens uitgebreid met nog twee modellen met dezelfde functionaliteit, maar geschikt voor een andere opbergmethode (model Solo en Compact). In de loop der tijd is speciaal voor de gezondheidszorg ook het Evacuatiedoek toegevoegd aan het assortiment van evacuatiehulpmiddelen dat ontwikkeld is om liggend te evacueren. In 2012 is de Escape-Mattress® Healthcare geïntroduceerd, speciaal voor de gezondheidszorg en de Escape-Mattress® model Brancard voor de professionele hulpverlening.

Uitbreiding naar totaalleverancier

Escape Mobility Company ontwikkelde zich verder als specialist in evacuatiehulpmiddelen. Door het vertrouwen dat sinds vele jaren was opgebouwd, werd Escape Mobility Company door verschillende relaties gevraagd om totaalleverancier te worden van evacuatiehulpmiddelen en EHBO- en BHV-producten. In januari 2007 werd de eerste catalogus uitgebracht met een totaalaanbod. Inmiddels is de catalogus vervangen door deze website.

Ontwikkeling Escape-Carry Chair®

Naar aanleiding van de behoeften van hulpdiensten om de evacuatiestoel ook te kunnen dragen, werd aanvankelijk een model met draagbeugel ontwikkeld. Na doorontwikkeling heeft dit in 2008 geresulteerd in een unieke serie evacuatie- en draagstoelen voor brandweer, ambulance en andere hulpdiensten: de Escape-Carry Chair®.

Accessoires

In eigen beheer zijn door de jaren heen meerdere accessoires ontwikkeld voor de Escape-Chair® en Escape-Carry Chair®. Speciaal voor hen die meer ondersteuning nodig hebben bij het zitten (bijv. ouderen of personen met een lichamelijke beperking), zijn zittingverhoging, fixatieharnas, fixatiehoofdsteun en een extra rugsteun goede voorbeelden van de praktijk- en markt(vraag)gerichte innovativiteit van Escape Mobility Company.

Escape Mobility Nederland

 • Bezoekadres:

  Bocholtzerweg 14 C | Simpelveld
  T: +31 (0)45 5727031
  E: ga naar contactformulier

 • Postadres:
  Postbus 21136 | 6369 ZJ Simpelveld 

  Follow us on Twitter   Like us on Facebook   Repin us on Pinterest   Watch us on Youtube   Follow us on Linked-in
 • Bel mij terug...
Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zsm terug.

Naam *:
Telefoon *:
E-mailadres:
Verzenden
Kies uw taal /
Choisissez votre langue